
Vaikų maitinimo organizavimas
Vilniaus lopšelyje-darželyje „Mažylis“ vaikų maitinimas organizuojamas atsižvelgiant į sveikos mitybos principus, augančiam organizmui reikalingų maistinių medžiagų poreikį, paros energijos normas. Pirmenybė teikiama tausojančiam gamybos būdui – valgis verdamas vandenyje ir garuose, troškinamas. Naudojama mažai druskos ir cukraus. Kiekvieną dieną patiekiama šviežių daržovių ir vaisių. Vaikams siūloma gerti daugiau vandens.
Nemokamas maitinimas
Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2021 m. birželio 23 d. sprendimu Nr. 1-1024,
nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. ikimokyklinio ugdymo įstaigose priešmokyklinukams, o mokyklose priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams vėl bus teikiami nemokami pietūs.
Tėvams prašymų dėl nemokamų pietų teikti nereikia, nemokamas maitinimas bus organizuojamas pagal ugdymo įstaigų pateiktus sąrašus.
Maitinimas organizuojamas vadovaujantis:
Vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašas, patvirtintas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. V-964 „Dėl Vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.
Nuo 2022 m. liepos 1 d. trijų kartų maitinimo kaina:
- lopšelio grupėse – 2,60 Eur,
- darželio grupėse – 2,90 Eur.
- priešmokyklinio ugdymo grupėse – pusryčiams skiriama 1,16 Eur, pietums – 2,10 Eur (tėveliams už pietus mokėti nereikia), pavakariams – 1,16 Eur;
Vilniaus lopšelio-darželio „Mažylis“ valgiaraščiai: čia
Lopšelis-darželis “Mažylis” dalyvauja vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programoje.
ES teikiama pagalba finansuojant pasirinktų žemės ūkio produktų tiekimą vaikams į švietimo įstaigas siekiama skatinti sveikus mitybos įpročius ir vietos produktų vartojimą.
Programos tikslai:
- padidinti suvartojamų vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno gaminių dalį vaikų mityboje;
- diegti vaikams supratimą apie vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno gaminių vartojimo teigiamą poveikį sveikatai.
Pagal programą vaikams yra tiekiami ekologiški arba pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą išauginti (pagaminti) produktai: obuoliai, morkos, kriaušės, obuolių sultys ir pieno gaminiai – geriamasis pienas, jogurtas bei šviežias ir brandintas sūris.