Viktorina „Augalai aplink mus“:

Įgyvendinant visuomenės aplinkosauginio švietimo projektą „Žalioji Mažylio kelionė po augalų karalystę“ siekta įtraukti ne tik ikimokyklinio ugdymo įstaigas puoselėti ekologinį vaikų sąmoningumą, bet bendradarbiauti ir su arčiausiai darželio esančia Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykla.

Organizuotoje priešmokyklinio amžiaus vaikų viktorinoje „Augalai aplink mus“ dalyvavo 19 priešmokyklinio ugdymo grupės vaikų, besiugdančių šioje mokykloje ir 15 Vilniaus lopšelio-darželio „Mažylis“ priešmokyklinio amžiaus ugdytinių. Viktorina leido atsiskleisti vaikų komandinio darbo, problemų sprendimo gebėjimams ir žinioms bandant atsakyti į įvairius su augalais susijusius klausimus. Vaikai pasitelkė savo kruopštumą, loginį mąstymą bandydami dėlioti įvairias dėliones ir ieškoti paslėptų augalų mozaikoje. Įdomiausia ir daugiausia džiugių akimirkų atskleidė užduotis, kurioje vaikai programavo robotus bites Bee-bot. Atlikus visas užduotis vaikai vaišinosi arbata ir bandė atspėti iš kokių augalų ši yra pagaminta.

Dar kartą dėkojame Vilniaus lopšelio-darželio „Mažylis“ priešmokyklinio ugdymo pedagogėms už labai nuotaikingą ir įdomią viktoriną ir projekto partneriams – Vilniaus karaliaus Mindaugo mokyklos bendruomenei!

🌐 LT»ENG
Skip to content